Bel ons nu voor een afspraak

0573 - 280 285

Osteopathie bij zwangeren

Een goede vitaliteit voor en tijdens de zwangerschap is van groot belang voor moeder en kind. In relatief korte tijd verandert er veel op mechanisch, hormonaal en emotioneel vlak. Je hele interne huishouding moet immers voor twee personen worden ingericht.

Door de vormverandering van het lichaam maar ook door de veranderde ligging van de vitale organen, ondergaan met name de bindweefselstructuren van het lichaam, mede door de invloed van hormonen en de zwaartekracht, aanzienlijke veranderingen.

De bekende zwangerschapskwaaltjes zoals klachten aan de rug, nek, het bekken, benen, bekkenbodem, spijsvertering of hoofdklachten kunnen het geluk van de zwangerschap aanzienlijk verstoren. Met osteopathie kunnen de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier behandeld worden, zonder het kind in gevaar te brengen. Osteopathie is er juist primair op gericht om het lichaam weer in balans te brengen. Hoe beter de moeder het vergaat des te beter het is voor het kind, voor nu en voor later.

Langdurige en moeilijke bevallingen kunnen een grote impact hebben op moeder en kind. Het gebruik van een zuignap of tang bij de bevalling kan voor het latere functioneren van de moeder en vooral van het kind van grootte invloed zijn. Ook na de bevalling kan osteopathie een effectieve en verrijkende oplossing bieden om het lichaam van de moeder op fysiek, emotioneel en geestelijk niveau weer in balans te brengen.

Geregistreerd of in bezit van